top of page
macrame wandhanger.jpg
macrame plantenhanger veranda.jpg
macrame plantenhangers 3.jpg

WORKSHOP MACRAME WANDHANGER OF PLANTENHANGER

Locatie?

Leen Mertens - puur leen puur leven

Vredelaan 11 in 2500 Lier

Aantal personen?

3 tot 6 personen

Creatie?

Je kan kiezen uit verschillende modellen van wandhanger of plantenhanger en keuze uit verschillende kleuren macramékoord

 

Meebrengen?

Voor het maken van de wandhanger breng je jouw eigen tak mee (uit de natuur of uit de winkel).

Voor het maken van de plantenhanger breng je jouw eigen bloempot mee.

Prijs?

35 EUR voor de workshop, drankje & knabbel

5 à 15 EUR voor het materiaal (macramé koord, kralen,...)

 

Betaling?

Aan het einde van de workshop, zowel cash, via payconiq of via de banking app

Data?

Keuze uit volgende momenten:

dinsdag 11 april van 13u30 - 16u30

donderdag 13 april 2023 van 19u - 22u

zaterdag 13 mei 2023 van 14u - 17u

of een andere datum naar keuze

Inschrijven?

Stuur een berichtje naar Leen Mertens +32 (0)498 29 86 90 of info@puurleenpuurleven.be

Creativiteit

Jouw creativiteit

Creatief bezig zijn, is goed voor jou. Het vermindert stress & angst, het is goed voor je hersenen, het verbetert jouw stemming & gevoel, je maakt contact met andere mensen, geeft je zelfvertrouwen... Aan de andere kant kan je jezelf tegenkomen. Je hebt misschien de drang om het te goed of te perfect willen doen. Ben je kritisch op jezelf. Wat er ook ontstaat tijdens het creatieve proces, laat het maar helemaal toe en leer jezelf zo nog beter kennen. Het fijne is dat je kan geïnspireerd worden door anderen die je creativiteit bevorderen. Het creatief bezig zijn, is als een soort reis. Je leert jezelf beter kennen op dat moment. Een heel interessant proces.

Het fijnste van creatief bezig zijn, is het creëren vanuit je buik en op het einde een heerlijk en voldaan gevoel ervaren. Ik wens je een magische creatieve reis toe. 

Mijn creativiteit

In maart 2021 stapte ik de stoffenwinkel binnen. Ik wou tijdens mijn zelfzorg verlof ("ziekteverlof') iets creatief doen. Ik kocht vol enthousiasme verschillende bollen koord om een strandtas te haken. Haken was geleden van in de lagere school. Ik zocht wat instructie filmpjes op op het internet. Als linkshandige vond ik niet zoveel filmpjes terug. Ik heb een poging gewaagd maar het is me niet gelukt. Ik ging terug naar de stoffenwinkel en kocht macramé koord. Bij het knopen van macramé maakt het niet uit of je links - of rechtshandig bent. Het fijne aan macramé is dat je direct contact maakt tussen jouw handen en het macramé koord, datgene wat ik het fijnste vind, het voelen en de aanraking. Ja hoor, macramé bleek mijn ding te zijn. Ik vond verschillende instructie filmpjes en begon te creëren. Het bleek al snel een uit de hand gelopen hobby te zijn. Ik heb voor mezelf veel zaken gemaakt, ook voor andere mensen en enkele macramé workshops gegeven. Nu 2 jaar later is het nog steeds één van mijn creatieve passies. Graag wil ik dit vanaf maart 2023 terug met jullie delen. Zin om een workshop macramé te komen volgen hier bij me thuis of bij jouw thuis kan ook? Wie weet tot binnenkort.

 

In september 2021 ontdekte ik mijn andere grote creatieve passie. Creaties met stof. Ik volgde een cursus naaien met stof voor beginners. Na les 1 had ik al een tweedehands naaimachine gekocht bij Van Rooy. Het geluid van de naaimachine vind ik minder aangenaam maar ik neem het er graag bij of ik zet mijn koptelefoon op :). Ik vind het heel fijn om tote bags en handtassen te maken voor mezelf en anderen.  Wil je graag een unieke tas door mij laten maken of zelf samen een tote bag maken? Stuur me dan een zeker berichtje. 

Creatieve groetjes,

Leen

bottom of page